به گزارش مشرق به نقل از رجا ، مهدي هاشمي رفسنجاني که از شهريور ماه سال گذشته از کشور متواري است، سال 84 در آستانه انتخابات رياست جمهوري نهم در گفتوگويي اظهارات هتاکانهاي عليه نظام و رهبري مطرح کرده بود .
بخشهايي از اين مصاحبه هتاکانه در قالب گزارشي که باربارا اسلاوين خبرنگار معروف امريکايي روزنامه يوس اي تودي منتشر کرد. خبرنگار اين روزنامه که پرتيتراژترين روزنامه امريکايي است، در گزارش خود تلاش کرده با استفاده از سوابق تاريخي و گفتوگو با برخي فعالان سياسي متمايل به جريان تجديدنظرطلب ميکوشد نشان دهد که هاشمي تغيير کرده و در ضمن مواردي مانند اصلاح رابطه با امريکا و همچنين ايجاد يک جريان مؤثر در مقابل اصولگرايان و حتي تضعيف و تحديد اختيارات رهبري تنها از عهده او بر ميآيد.
در اين گزارش که در تاريخ 2/6/2005 در يواساي تودي با عنوان "ايران دوباره به کاپيتان باتجربه رو ميآورد "، منتشر شده، اظهارنظرهايي از مهدي هاشمي نقل شده که عليرغم گذشت بيش از پنج سال و انتشار آنها در پرتيراژترين روزنامه امريکايي، هيچگاه اين اظهارات گستاخانه از سوي مهدي هاشمي تکذيب نشد.
گزارشنويس اين روزنامه امريکايي در بخشي از گزارش خود نوشت: «پسرش مهدي هاشمي مي گويد پدرش مي خواهد "مسئله آمريکا را حل کند زيرا اگر وي مسئله آمريکا را حل کند، همه مشکلات ايرانيان به اين ترتيب حل شده است. "
اسلاوين در بخش انتهايي گزارش اضافه ميکند: "پسرش در يک مصاحبه در هفته گذشته در همين جا مي گويد خانواده نمي خواهد رفسنجاني دوباره نامزد انتخابات شود زيرا اکنون خانواده همه چيز دارد اما اين ايران است که دوباره به وي نياز دارد. "
اين گزارشگر امريکايي ادامه ميدهد: «پسر رفسنجاني مي گويد اگر پدرش به عنوان رئيس جمهور انتخاب شود، قانون اساسي ايران را به منظور کاهش قدرت رهبري معظم ديني تغيير خواهد داد و آنرا تبديل به يک نقش تشريفاتي برابر با "شاه انگليس " خواهد کرد. هاشمي مي گويد فقط پدرش مي تواند مانع از گم شدن ظواهر پلوراليستي باوجود يک گروه کوچک نخبه پشت گرم به مذهب شود.
وي ادامه مي دهد: "اگر پدرم نامزد رياست جمهوري نشود، کشور تحت حاکميت يک گروه درخواهد آمد و بعد از آن ما هيچ انتخابات آزادي نخواهيم داشت.»
در اين گزارش ضمن يادآوري ادعاهايي که در طول سالهاي پاياني دهه 70 براي تخريب هاشمي در رسانههاي جريان تجديدنظر طلب بيان ميشد، نقل قولهايي را منتشر کرده تا نشان دهد که هاشمي با آن روزها تفاوت دارد و در عين حال، تنها او براي برخي اقدامات خاص نظير آنچه که مهدي پسرش ميگويد، توانايي دارد.
در ابتداي اين گزارش آمده است که "به شکلي يکي از پيچيده ترين مسيرهاي روابط ايران و آمريکا به وي(هاشمي رفسنجاني) ختم مي شود. رفسنجاني در مصاحبه با بهروز مهري خبرنگار خبرگزاري فرانسه اعلام کرد: آزاد کردن اموال ايران از توقيف "بهترين نشانه مثبت " آمريکا در قبال ايران و شروع مذاکرات خواهد بود. "
اکنون رفسنجاني در معرض بازگشت دوباره به قدرت قرار دارد. اگرچه وي با بازگشت به قدرت موافقت نکرده اما وي پيشتاز مورد توافق عام در انتخابات رياست جمهوري 17 ژوئن است.
پسرش مهدي هاشمي مي گويد پدرش مي خواهد "مسئله آمريکا را حل کند زيرا اگر وي مسئله آمريکا را حل کند، همه مشکلات ايرانيان به اين ترتيب حل شده است. "
يک روحاني ميانه رو از يک خانواده پسته کار در رفسنجان، منطقه اي در جنوب مرکز ايران (ايراني ها معمولا قسمتي از نامشان را نام شهرشان تشکيل مي دهد) يک شخصيت محوري ربع قرن گذشته ايران بوده است. وي سياستمداري ماهر است که از قدرت مهارت و شانس براي تبديل شدن به قدرتمندترين شخصيت ايران استفاده کرده است.
خانواده رفسنجاني در پيش بيني بازگشت وي تنها نيستند.
آيا اظهارات آقازاده گستاخ اکبر هاشمي رفسنجاني درست است؟ چرا با گذشت 5 سال چنين اظهارات هتاکانه اي تکذيب نشده است؟